Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca sustine gasirea unei formule de garantare a drepturilor minoritatilor, si nu doar a celor nationale, care sa aiba un caracter mai pragmatic, flexibil si european, dar care sa nu afecteze caracterul de stat unitar al Romaniei.

"Cred ca trebuie sa gasim o formula mult mai pragmatica - si aici cand spun gasim, ma refer la toate partile implicate - referitoare la garantarea drepturilor minoritatilor. Exista un discurs destul de standard in ultimii 23 de ani, care se refera la caracterul unitar, neunitar al statului... Nu asta mi se pare solutia, dar cred ca trebuie sa gasim in Constitutie acele formule pragmatice, flexibile, europene, moderne, de garantare a drepturilor tuturor minoritatilor, si aici nu ma refer doar la minoritatile nationale. Ma refer la tot ceea ce inseamna minoritate in sensul european si democratic al secolului XXI", a sustinut Ponta intr-o dezbatere organizata de Forumul Constitutional, transmite MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a participat, miercuri, la o dezbatere in care Forumul Constitutional si expertii Comisiei de la Venetia au analizat principalele propuneri de revizuire a Constitutiei inaintate Forumului Constitutional.

Citeste si: Ce spune Comisia de la Venetia despre modificarea Constitutiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.