Politica 8 Mai 2013 11:40
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la dezbaterea organizata de Forumul constitutional, ca este dispus sa fie luat de guler si "dat afara din biroul de premier" pentru ideea de a se facilita printr-o prevedere constitutionala confiscarea masinilor provenite din infractiuni.

Ponta a abordat problema drepturilor de proprietate, care ar putea fi modificare la revizuirea Constitutiei.

"Cred ca trebuie sa avem acele modernizari, upgradari, ale abordarii unor drepturi fundamentale, cum e dreptul de proprietate. Da, eu de exemplu sustin, poate o sa fiti uimiti, ca ideea sechestrarii si confiscarii bunurilor provenite din infractiuni este ceva necesar. Am vazut ieri cata agitatie a provocat o simpla afirmatie a mea ca am putea introduce, dupa o modificare constitutionala, ca sanctiuni confiscarea unor bunuri folosite la savarsirea unor contraventii sau infractiuni", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca "toti apostolii proprietatii" s-ar fi simtit lezati ca vrea sa confiste masina cuiva care merge cu 250 de kilomentri pe ora printr-un sat din Romania.

"Eu cred ca ar fi bine, si sunt dispus sa-mi iau toate... sa fiu luat de guler si dat afara din biroul de prim-ministru atat timp cat cred ca e un lucru bun", a mai afirmat premierul.

Ponta a sustinut ca dreptul de proprietate "sfant, garantat" nu poate sa impiedice dezvoltarea tarii in ceea ce priveste infrastructura.

"Faptul ca facem autostrazi care merg in zig-zag, ca sa ocolim sau ca sa ajungem la terenurile care trebuie expropriate... sunt lucruri care trebuie imbunatatite si care se refera de fapt la o reglementare mai flexibila, mai pragmatica, mai europeana a drepturilor constitutionale", a precizat premierul.

Premierul a mai mentionat ca este necesara modificarea legislatiei in ceea ce priveste proprietatea si in cazul unor situatii in care bunurile confiscate sa poata fi valorificate inainte de finalizarea procesului in instanta.

"Avem situatii in practica, acum de exemplu masinile furate sau introduse prin contrabanda nu le poate valorifica Ministerul de Interne, stau intr-un garaj la minister 4 ani, 5 ani, 7 ani, cat dureaza procesul si practic nu mai au nicio valoare in momentul in care se termina procesul. In toate tarile UE masina se valorifica si daca cumva dupa 5 -6 ani este achitat inculpatul, statul il despagubeste, dar noi acum la Interne suntem un fel de garaj de masini furate", a sustinut Ponta.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu i s-ar parea excesiv ca in anumite situatii sa fie confiscate masinile si motocicletele, ca sanctiune pentru abateri rutiere grave.

Citeste si: Ponta vrea inasprirea legislatiei rutiere. Afla ce se pregateste soferilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.