Politica 8 Mai 2013 09:50
Liderul FC Mihai-Razvan Ungureanu sustine ca, la un an de guvernare USL, "problema nu este sa faci o carte neagra a guvernarii", pe aceasta tema putand fi scrise "volume intregi" si ca, in schimb, ar trebui facuta "o carte neagra a opozitiei".

Intr-un comunicat transmis de Forta Civica, Ungureanu sustine ca "7 mai nu este ziua unei aniversari, ci mai degraba a unei comemorari". "Comemoram un an de guvernare Ponta, un an de cand USL a catapultat Romania in haos politic, economic și administrativ", adauga el.

Presedintele FC a mentionat "esecul" guvernarii Ponta in a transa subiectul regionalizarii in baza unor proceduri transparente. "Din pacate, putem constata ca dezbaterile in chestiunea regionalizarii sunt eminamente politice. Nu a existat nicio dezbatere publica, nu au fost solicitate niciun fel de studii de impact. Forta Civica pregateste, in perioada imediat urmatoare, organizarea a trei conferinte in colaborare cu experti in materia regionalizarii. Concluziile acestor conferinte se vor regasi intr-un volum de texte de expertiza, pe care il vom pune cu bunavointa si la dispozitia domnului Dragnea, care pana in prezent nu a considerat prioritar acest aspect", arata el, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, liderul FC a deplans, de asemenea, "lipsa de energie si de concentrare in tirul critic al opoziției la adresa actualei guvernari". "Problema nu este sa faci o carte neagra a guvernarii. O carte nu ar fi de ajuns - pe aceasta tema putem scrie volume intregi. In schimb, dincolo de ceea ce nu a facut sau a facut prost USL, cred ca ar trebui sa facem o carte neagra a opozitiei. Eu promit ca o voi face. De ce Opozitia nu reuseste sa fie unita nici acum, dupa un an de zile? Cred ca a venit momentul unei asemenea analize, radiografia unui an de opozitie – acesta ar putea fi titlul", sustine el.

"Electoratul vede in USL o structura bine organizata, in ciuda conflictelor la nivel local si a disensiunilor. Si mai mult decat atat, aude o voce unica. Ce exista in contrapondere din partea opozitiei? Doar un vacarm generalizat. Sunt insa foarte optimist - stiu ca din vacarm va incepe sa se desprinda acea voce care se aude clar si limpede" a mai spus presedintele Fortei Civice.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.