Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca din data de 20 mai Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei va incepe dezbaterile astfel incat raportul asupra modificarii legii fundamentale sa fie finalizat la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare.

Antonescu a declarat ca intre principalele teme ale USL pentru acest an este finalizarea procesului de revizuire a Constitutiei.

"Probabil in jurul datei de 20 mai, odata cu incheierea lucrarilor Forumului Constitutional, vor incepe si lucrarile curente si intense ale comisiei parlamentare pentru elaborarea proiectului de revizuire. Calendarul pe care noi il anticipam, pe care il dorim si pe care incercam sa-l parcurgem este ca pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare proiectul din comisie sa fie adoptat", a declarat Antonescu, presedintele Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei, transmite MEDIAFAX.

Liderul PNL a precizat ca, in principiu, referendumul pentru revizuirea Constitutiei va avea loc in toamna acestui an.

El a mai precizat ca teme la fel de importante pana la sfarsitul acestui an sunt procesul de regionalizare, revizuirea legii electorale si a legii referendumului.

La randul sau, premierul Victor Ponta a afirmat ca in toamna acestui an proiectul de revizuire a Constitutiei va trebui adoptat si in Camera Deputatilor.

"Senatul trebuie sa aprobe pana la sfarsitul actualei sesiuni, dupa care in toamna Camera (Deputatilor - n.r.), pentru ca asteptam... E o discutie pe care am avut-o cu domnul Antonescu si am mers la Strasbourg cu acest mesaj: vom merge la referendum, la aprobarea finala a revizuirii Constitutiei numai dupa ce avem un aviz al Comisiei de la Venetia", a sustinut Ponta.

Antonescu a completat precizand ca miercuri si joi vor avea loc dezbateri la Senat pe tema revizuirii Constitutiei cu participarea unor reprezentanti ai Comisiei de la Venetia.

"Regionalizarea, descentralizarea, tot acest ansamblu legislativ... E dificil de estimat in acest moment un calendar. Sigur ca noi am vrea sa facem lucrurile cat mai repede si cat mai bine, pe de alta parte sunt teme care trebuie sa aiba si dezbatere publica, sunt teme in care nu actionam cu parghia fortei unei majoritati parlamentare consistente, ci incercam maximum de consens", a mai sustinut presedintele PNL, mentionand ca in acest caz nu este vorba despre o "constrangere".

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.