Premierul Victor Ponta sustine ca Romania ar putea deveni independenta energetic in cel mult zece ani, in urma exploatarii resurselor de gaze si de titei din Marea Neagra, precizand ca Petrom va investi peste 300 de milioane de euro pentru realizarea de noi sonde.

Ponta a spus ca prin investitiile Petrom, dar si ale altor companii, zona Marii Negre devine "acel rezervor energetic de care Romania are foarte mare nevoie". Premierul a precizat ca Guvernul va oferi "tot sprijinul" pentru aceste investitii, scrie MEDIAFAX.

El a sustinut ca in cel mult zece ani "Marea Neagra va putea acoperi integral necesitatile industriei si populatiei romanesti si va face din Romania intr-adevar un jucator important pe aceasta piata".

"In perioada imediat urmatoare Petrom va investi peste 300 de milioane de euro pentru noi sonde si e foarte important ca zona Marii Negre, prin investitiile facute in special de OMV - Petrom, dar si de alte companii mondiale de renume, devine intr-adevar acel rezervor energetic de care Romania are foarte mare nevoie. Ideea de a avea independenta energetica si de a avea in anii care urmeaza chiar capacitatea de a deveni acel mare producator regional pentru Romania nu este un vis, nu este o simpla propaganda, este o realitate si din partea Guvernului va exista tot sprijinul pentru investitiile OMV-Petrom, pentru ceilalti investitori in asa fel incat intr-o perioada de timp, care poate parea lunga pentru politicieni, dar de fapt e scurta pentru marile companii, de 4, 5, 6, 7 ani, productia si de gaze si de titei din Marea Neagra va putea acoperi integral necesitatile industriei si populatiei romanesti si va face din Romania intr-adevar un jucator important pe aceasta piata", a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus ca isi doreste ca in acest an sa fie inaugurata conexiunea de gaze cu Republica Moldova si astfel tara noastra sa devina si exportator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.