Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut marti instantei audierea ca martor a lui Traian Basescu in procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in legatura cu o autorizatie de constructie semnata in perioada in care a fost primar general al Capitalei.

Potrivit MEDIAFAX, avocatii au precizat ca Traian Basescu poate da detalii privind o autorizatie de constructie la ICA, semnata in perioada in care a fost primar al Capitalei, dupa ce institutul a ajuns in posesia lui Voiculescu.

Totodata, avocatii lui Voiculescu au solicitat instantei Tribunalului Bucuresti care judeca dosarul privind privatizarea ICA audierea in calitate de martori a fostilor ministri ai Agriculturii Dacian Ciolos si Ilie Sarbu. Acestia au aratat ca Dacian Ciolos si Ilie Sarbu ar putea sa faca precizari in legatura cu emiterea unei note de fundamentare privind privatizarea ICA.

Procurorul DNA a solicitat instantei sa repinga solicitarile avocatilor lui Voiculescu.

Instanta Tribunalului Bucuresti urmeaza sa decida daca admite cererile avocatilor, urmatorul termen al procesului fiind stabilit la 28 mai.

La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata alaturi de alte 12 persoane in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.