Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca singurul caz in care se va apela la angajarea raspunderii pe Legea regionalizarii va fi situatia in care, dupa revizuirea Constitutiei, va exista un consens intre toate fortele politice, mai putin PDL, pe care l-a catalogat drept un partid neserios.

"Nu vom avea angajarea raspunderii Guvernului pe legea regionalizarii decat daca exista un acord cu toate fortele politice din Parlament. Cand vorbesc de forte politice din Parlament, nu ma refer la PDL, ca ei nu mai exista, ei sunt pe post de «Gica contra» sau fac, asa, un fel de balet de opozitie, dar de fapt se cearta intre ei", a sustinut Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a fost intrebat despre pozitia vicepresedintelui UDMR Laszlo Borbely, care a precizat ca nu sustine varianta propusa de USL pentru regionalizare.

"Dar n-au vazut forma, poate se ... s-ar putea sa nu se opuna. Dar daca nu exista acest acord cu toate fortele politice serioase, mai putin PDL, pe care nu-i consider o forta politica serioasa, legea va merge in Parlament si va fi adoptata de Parlament, dar numai dupa aprobarea revizuirii Constitutiei. Inainte de asta, nu are niciun rost sa vorbim, daca nu trecem in Constitutie ca exista regiuni", a precizat premierul.

Ponta a fost intrebat daca legea regionalizarii nu poate fi adoptata inaintea referendumului de revizuire a Constitutiei, urmand ca intrarea in vigoare sa aiba loc de la 1 ianuarie 2014.

"Nu, pentru ca e neserios. Pana nu ai trecut in Constitutie, nu vorbesti despre lege. Deci nu va exista nicun proiect de lege inainte sa fie revizuita Constitutia, pentru ca nu poti sa pui carul inaintea boilor", a mai explicat premierul.

Legea de infiintare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului, in luna noiembrie, dupa ce va avea loc modificarea Constitutiei, a declarat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.