Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca USL nu are vointa politica sa adopte un act normativ care vizeaza regionalizarea Romaniei, desi are puterea parlamentara pentru a face acest lucru.

Ioan Oltean a fost intrebat ce parere are despre modul in care decurge procesul de regionalizare administrativa a Romaniei.

"Personal, cred ca actuala putere nu are vointa politica sa adopte un act normativ care vizeaza o modificare de fond a regimului administrativ, o lege care sa vizeze o regionalizare a Romaniei. Suntem in prezenta unor dezbateri cu caracter teoretic, cu diverse idei care mai de care mai nastrusnice, dar nu suntem in prezenta unui act normativ concret care sa ne spuna care este continutul acestui act normativ. Vedem doar lupta pentru acapararea capitalei de regiune si nimic altceva. Personal, cred ca e un joc de glezna al actualei puteri si ca nu vom fi in masura anul acesta sa vedem actul normativ care vizeaza regionalizare. Termenele pe care ei le-au anuntat pentru dezbaterea acestui act normativ au fost depasite si le-au prelungit si o fac in continuare, deci nu cred ca vor avea vointa politica sa faca acest demers politic si administrativ", a spus Oltean, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca PDL va sustine proiectul de regionalizare, el a spus ca "PDL a vrut sa faca regionalizare".

"Noi am avut vointa politica, dar nu am avut puterea parlamentara. Tineti minte discutiile si publice si de la nivelul coalitiei. UDMR s-a opus si nu am putut sa o facem. Ei (guvernantii actuali - n.r.) au puterea parlamentara, dar nu au vointa politica. Daca vin cu un act normativ care vizeaza regionalizarea in directia pe care am vazut-o si noi, vor avea toata sustinerea noastra fara probleme", a spus Oltean.

Citeste si: Legea infiintarii noilor regiuni, adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.