Democrat-liberalul Adriean Videanu afirma ca una dintre cele mai bune perioade pentru Romania a fost cea in care Alianta DA a guvernat, precizand ca acum PSD nu mai are nevoie de PNL si intreband, retoric: "Cine de la liberali mai poate crede ca PSD o sa-l sustina pe Crin Antonescu presedinte?".

"In momentul de fata, partidul Bratienilor este prins in panza de paianjen a PSD. Domnul Antonescu se afla in fata unei dileme: daca se supara pe PSD, ii da ocazia lui Victor Ponta sa se victimizeze si sa se pozitioneze ca prezidentiabil. PSD atat asteapta. Daca ramane in continuare in aceasta alianta, va trebui sa suporte numeroase umilinte si puneri la punct pentru ca V. Ponta si PSD nu mai au nevoie de PNL, dar nici nu vor sa faca primul pas spre divort", a afirmat fostul primar al Capitalei, transmite MEDIAFAX.

Potrivit lui Videanu, cel care pierde cel mai mult este PNL, "un partid care risca sa ajunga astfel un satelit al PSD, o rusine tinand cont de istoria partidului".

"I-as ruga pe colegii mei de la PNL sa isi aduca aminte de episodul Gheorghe Tatarescu din ’45-’47 si de compromisul lui inutil cu Petru Groza. Pentru cei care au memoria scurta, istoria se poate repeta. Cei de la PSD sigur nu au uitat. Cine de la liberali mai poate crede vorbind serios ca PSD o sa il sustina pe Crin Antonescu presedinte in 2014, lasand loc si pentru o competitie corecta in 2016 intre PNL si PSD? Am avertizat de la inceput ca PNL nu are forta PSD si ca va fi doar instrumentalizat de Victor Ponta si de partidul sau. In 2005-2006 partidele din alianta D.A. au guvernat tara impreuna, pe baza unui program gandit si realizat in comun si cred ca a fost una dintre cele mai bune perioade pentru Romania", scrie Videanu.

Fostul primar al Capitalei sustine ca "probabil ca visul lui V. Ponta este sa loveasca mai intai PDL, ca sa nu mai existe o opozitie structurata in afara USL".

"Iar din PNL sa faca un partid dependent, care sa joace doar un rol de figurant in 2016, de ochii UE. Sper ca oamenii de buna credinta din PNL sa se gandeasca bine nu numai la posturile lor de acum, ci si la ceea ce urmeaza pentru ca la un moment dat risca sa fie prea tarziu. Singura forta care a invins PSD si care este probabil si acum cosmarul lui Victor Ponta este o dreapta reunificata ca in 2004", continua el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.