Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat pentru "Gandul" ca nu se afla in stare de incompatibilitate si ca reprezentantii ANI fac un "abuz in serviciu", motiv pentru care va cere schimbarea conducerii acestei institutii.

"Este o politie politica, ca si DNA, este politica lui Traian Basescu prin care santajeaza primarii, presedintii de CJ si toti membrii PSD, PNL si USL si o fac in continuare din pacate. Aceasta ANI vaneaza tot ce este din PSD si PNL din timpul guvernarii Boc. Sper sa existe vointa politica pentru schimbare, sa se schimbe aceste lepre, sa puna niste oameni profesionisti. Merita aceasta bataie de joc, aceasta institutie sa functioneze pe banii publici?", a declarat Nicusor Constantinescu, potrivit MEDIAFAX.

El i-a acuzat pe reprezentantii ANI ca "fac abuz in serviciu" si ca si alti primari si consilieri din judetul Constanta au fost verificati de ANI.

"Pai cum sa fie incompatibil un consilier local sau un primar ca il trimite Consiliul Local respectiv sa faca parte dintr-un Consiliu de Administratie sau Adunarea Generala a Actionarilor a unei companii RAJA, care este internationala? Compania RAJA este cea mai mare companie de apa din Romania si apartine autoritatilor locale din judetul Constanta, adica CJ si primariilor care compun Constanta. Daca aceasta companie opereaza in noua judete si peste Prut, in Republica Moldova, cum poate sa fie conflict de interese local? Sunt abuzuri si vor fi solutionate in instanta", a sustinut Constantinescu.

Potrivit acestuia, avocatii sai si ai primarilor din Constanta au incercat sa le demonstreze celor de la ANI ca gresesc.

"Toti avocatii le-au facut adrese, le-au aratat ca este vorba de o confuzie. Eu nu am o nicio temere cu acest ANI, ca eu stiu daca este cineva vinovat sau nu, pentru ca eu cunosc, am si studii superioare de specialitate, stiu ce inseamna sa fii incompatibil. Incompabitil esti cand in pozitia in care esti nu poti sa fii in doua locuri in acelasi timp, dar compania functioneaza national", a spus Constantinescu.

Presedintele CJ Constanta, social-democratul Nicusor Constantinescu, s-a aflat in incompatibilitate in perioada 20 iunie 2008 - 23 martie 2009, intrucat a fost simultan si reprezentant al judetului in Adunarea Generala a Actionarilor a SC RAJA Constanta.

Citeste si: ANI: Vanghelie si Iohannis, incompatibili! Stolojan, fals in declaratii

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.