Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca din cauza crizei Ford nu a atins nivelul de productie convenit cu Guvernul atunci cand s-a facut privatizarea, dar ca nici Guvernul nu si-a respectat integral obligatiile fata de companie, in special pe cele privind dezvoltarea infrastructurii.

"Sunt lucruri care nu s-au intamplat. Spre exemplu, Ford, din cauza crizei, nu a atins productia contractata si sa speram ca odata cu iesirea din criza se va atinge nivelul de productie convenit cu Guvernul Romaniei atunci cand s-a facut privatizarea. Pe de alta parte, trebuie sa observam ca nici Guvernul Romaniei, si nu este un atac la guvern pentru ca a fost si Guvernul Ponta, si Guvernul Boc, a fost si Guvernul Ungureanu, deci nici Guvernul Romaniei nu si-a respectat integral obligatiile fata de Ford, cele in mod deosebit legate de dezvoltarea infrastructurii. Aceasta uzina are nevoie de un camion care trebuie sa soseasca din ora in ora cu componente", a declarat Traian Basescu, dupa vizita la uzina Ford de la Craiova, transmite MEDIAFAX.

El a mai spus ca trebuie facut un efort pentru ca Romania sa isi respecte angajamentele fata de Ford.

"Infrastructura pe care noi ne-am angajat sa o facem nu a fost facuta si trebuie facut un efort si din partea noastra sa ne respectam angajamentele si sunt convins, privind la cele 800 de milioane de euro investite deja in uzina de la Craiova, ca si Ford are toata disponibilitatea sa ajunga la productia contractata", a mai spus presedintele.

Seful statului a spus ca nu se pot produce mai multe masini decat se vand pe piata, "dar capacitatea Ford Craiova este sa produca 300.000 de masini si 350.000 de motoare pe an".

Basescu a mai afirmat ca Romania are "niste angajamente" cu Uniunea Europeana, sustinand ca pana cand coridoarele 4, 7 si 9 nu vor fi la "standarde europene", romanii pot fi considerati "neseriosi" daca vorbesc despre constructia altor autostrazi.

"Idei avem toti. Nu vedeti? Care cum iese in declaratii face cate o autostrada pe o anume directie. Numai ca Romania are niste angajamente cu Uniunea Europeana si cand e vorba de alte infrastructuri decat coridorul 4, 9 si 7, pana cand aceste trei coridoare nu sunt la standarde europene ne poate lua lumea de neseriosi", a adaugat Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.