Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ca nu face parte din Initiativa Romania Liberala, insa atitudinea presedintelui PNL, Crin Antonescu, fata de acest proiect i se pare "deplorabila", deoarece vizeaza o initiativa "esentialmente democratica".

Tariceanu a fost intrebat cum vede perspectiva ca membrii PNL implicati in Initiativa Romania Liberala sa fie exclusi din partid, daca se numara intre initiatorii acestei platforme si daca isi asuma o sanctiune de excludere din PNL.

"Mi se pare deplorabila atitudinea presedintelui partidului fata de o initiativa care este esentialmente democratica si liberala si care se refera la generarea unui cerc de discutii si de dezbateri in care abordarea sa fie principial dintr-o perspectiva liberala, abordare care vizeaza problemele, banuiesc, care framanta astazi societatea romaneasca si in care PNL ar trebui sa dovedeasca identitatea sa liberala fara niciun fel de echivoc", a declarat Tariceanu.

"Eu nu fac parte din aceasta initiativa, denumita Initiativa Romania Liberala, asa incat referirile care s-au facut cu privire la persoana mea vreau sa tina cont de aceasta atitudine si de aceasta pozitionare", a adaugat fostul premier.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca membrii partidului care sunt implicati in Initiativa Romania Liberala nu au de ce sa mai fie membri de partid, din moment ce militeaza impotriva PNL, precizand ca nu poate fi acceptata "bigamia politica", deoarece inseamna promiscuitate.

Liderul PNL a precizat ca, avand in vedere ca in Initiativa Romania Liberala participa si alti politicieni din alte formatiuni politice in opozitie cu PNL, "rezulta ca este cu totul si cu totul inacceptabil si nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL sa se asocieze cu asa ceva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.