Congresul PSD se reuneste, vineri si sambata, la Sala Palatului, pentru a decide, prin vot, asupra noii structuri de conducere a partidului, singurul candidat la sefia formatiunii fiind actualul presedinte, Victor Ponta, in timp ce Liviu Dragnea candideaza la functia de presedinte executiv.

Potrivit MEDIAFAX, Congresul este programat pentru doua zile - vineri si sambata. Votul privind conducerea partidului va fi dat in cursul zilei de sambata.

Vineri dupa-amiaza, inainte de incepecrea Congresului, are loc sedinta Consiliului National.

Pentru functia de presedinte al PSD a fost validata o singura candidatura, cea a actualului presedinte al partidului, Victor Ponta. Andrei Alexandru isi depusese candidatura la sefia partidului, dar aceasta nu apare ca validata in lista de candidati remisa, vineri, oficial de catre PSD.

Pentru functia de presedinte executiv a fost, de asemenea, depusa si validata tot o singura candidatura, ce a actualului secretar general, Liviu Dragnea.

Pentru cele opt functii de vicepresedinte alese la nivel national au fost depuse si validate 13 candidaturi. Cei 13 candidati sunt: Niculae Banicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Calinoiu, Ion Calea, Titus Corlatean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Nita, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Sova, Marian Vanghelie.

Pentru cele opt functii de vicepresedinte alese pe regiuni de dezvoltare si-au depus candidatura: Gheorghe Nichita - Regiunea Nord-Est, Constantin Boscodeala, Nicusor Constantinescu si Marian Oprisan - Sud-Est, Silvian Ciuperca, Mircea Cosma, Adrian Tutuianu - Sud; Paul Stanescu - Sud-Vest; Titu Bojin, Ion Mocioalca - Vest; Ioan Rus - Nord-Vest, Mircea Dusa - Centru, Robert Negoita -Bucuresti-Ilfov.

Pentru cele cinci functii de vicepresedinte alese din randul Organizatiei de femei au fost depuse si validate cinci candidaturi, respectiv: Ecaterina Andronescu, Corina Cretu, Gabriela Firea, Rovana Plumb si Olguta Vasilescu.

Candidatii care si-au depus candidaturile au fost validati de Comisia de Propuneri, care a analizat si a verificat respectarea conditiilor statutare. Astfel, candidatura la functia de presedinte al PSD, a carei depunere a fost anuntata de Andrei Alexandru, nu se regaseste in lista de candidaturi validate.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

In premiera, votul la acest Congres va fi unul electronic. Delegatii vor vota in baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate in fiecare din cele 60 de cabine de vot.

La eveniment vor participa si vor sustine alocutiuni presedintele Internationalei Socialiste, George Papandreou, presedintele organizatiei de femei a PES, Zita Gurmai, presedintele PES, Sergei Stanishev, Sorin Oprescu, Ion Iliescu.

De asemenea, este asteptata participarea lui Adrian Nastase, alaturi de ceilalti presedinti ai PSD.

Tot la Congresul PSD va participa si liderul PNL Crin Antonescu, impreuna cu liderul PC Daniel Constantin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.