Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la sedinta Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, ca ar trebui sa fie cate o Curte de Apel pentru fiecare regiune, adaugand ca si CSM trebuie sa-si spuna punctul de vedere pe acest subiect.

Ponta s-a exprimat asupra acestui aspect dupa ce judecatorul Adrian Bordea a spus ca, in opinia lui, CSM ar trebui sa aiba "o perspectiva asupra regionalizarii", care ar putea avea efect asupra competentelor Curtii de Apel.

Potrivit MEDIAFAX, premierul a spus ca, din punctul sau de vedere, ar fi "rational" sa existe o Curte de Apel pentru fiecare regiune.

"Acum sunt 15 (Curti de Apel in tara, n.r.), daca vor fi opt regiuni, sa fie opt Curti de Apel, daca vor fi 12, sa fie 12", a spus premierul Victor Ponta.

Primul ministru a precizat ca nu este ceva ce se intampla maine, "dar se intampla la anul si sa fim pregatiti".

Premierul a mai declarat ca 98 la suta dintre cauze ar trebui sa se termine la Curtea de Apel, in conditiile in care, in prezent, la Inalta Curte de Casatie si Justitie ajung prea multe dosare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.