Demersul PDL de a contesta proiectul legii imobilelor nationalizate la Curtea Constitutionala este de departe "cel mai inconstient si iresponsabil gest" din politica ultimilor 23 ani, deoarece neadoptarea legii ar impune Romaniei sa achite imediat 8 miliarde euro, afirma premierul Victor Ponta.

"PDL este singurul partid care ar trebui sa se ascunda in perioada asta de aceasta problema, pentru ca toate fraudele si hotiile comise in 2009-2011 le-au facut ei. Daca erau asa destepti cei de la PDL, de ce nu au rezolvat ei, din 2010, 2011, 2012? Asta ar insemna ca intram in plata cu 8 miliarde euro, are Blaga 8 miliarde euro de dat maine? Este de departe cel mai inconstient si iresponsabil gest din politica ultimilor 23 de ani", a spus Ponta..

Un document guvernamental prezentat saptamana trecuta de MEDIAFAX releva ca Guvernul considera ca neadoptarea Legii privind restituirea imobilelor sau blocarea actului la CC va avea consecinte grave, deoarece statul trebuie achite 8 miliarde euro nu din buget, pentru ca nu sunt acoperite, ci de la pensii si salarii, ceea ce ar echivala cu neplata tuturor pensiilor in 2013.

PDL contesta la CCR proiectul de lege legat de retrocedari

Potrivit unei analize guvernamentale, consecintele neadoptarii legii sau a blocarii sale la Curtea Constitutionala sunt extrem de grave, deoarece, din mai, statul trebuie sa plateasca 8 miliarde de euro, fara acoperire in buget.

"Aceasta echivaleaza cu taieri de 8 miliarde de euro, care nu pot fi acoperite decat din plata pensiilor si salariilor. O taiere de 8 miliarde din bugetul de pensii echivaleaza cu neplata tuturor pensiilor pana la finalul acestui an", se arata in document.

Conform datelor guvernamentale, pana in prezent au fost platite cinci miliarde euro ca despagubiri pentru imobile nationalizate si mai trebuie achitate inca aproape opt miliarde euro.

Citeste si: Guvernul si-a asumat raspunderea pentru Legea despagubirilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.