Presedintele Partidului Verde, deputatul de Constanta Remus Cernea, a apreciat, sambata, la Suceava, ca Radu Mazare poate risca "excomunicarea din partea Bisericii, prin tipul de discurs si limbaj pe care il practica", in conditiile in care Biserica promoveaza un comportament moral.

Cernea a spus, intr-o conferinta de presa, ca dezbaterile politice din Romania ar trebui duse in jurul unor argumente si ca este firesc sa fie opinii diferite pe foarte multe teme.

"Sunt obisnuit sa fiu acuzat sau atacat la persoana pe nedrept. Intotdeauna, in astfel de situatii, am intors crestineste si celalalt obraz", a spus liderul Partidului Verde, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca pe tema care a facut obiectul declaratiilor lui Radu Mazare considera ca Biserica si bisericile din Romania cultiva si trebuie sa cultive valori care promoveaza intelegerea, pacea, toleranta, bunacuviinta si, in general, un comportament moral.

"Ori, ma tem ca domnul Mazare, prin acest tip de discurs si limbaj risca, poate chiar o excomunicare din partea Bisericii. De aceea eu sper ca domnia sa sa revina la un cadru de dialog care sa permita de fapt sa nu ascultam unii pe altii, sa ne ascultam argumentele, opiniile, sa ne respectam chiar daca uneori avem opinii diferite", a spus Remus Cernea.

El a subliniat ca daca o persoana are o opinie diferita nu inseamna ca nu trebuie sa i se acorde respect.

"Trebuie sa ne respectam unii pe altii", a mai spus Cernea.

Citeste si: USL se "revolta" impotriva propunerii de a taia finantarea de la stat a Bisericii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.