Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache a donat USL anul trecut 75.000 de lei in timpul campaniei electorale pentru parlamentare, precum si 10.800 de lei pentru PSD, in conditiile in care in declaratia de avere precizeaza ca nu are nicio proprietate, conturi, bunuri sau datorii.

Dumitrache a donat anul trecut USL suma de 75.000 de lei pe 16 noiembrie 2012, in timpul campaniei electorale, conform evidentelor publicate de partide in Monitorul Oficial.

Potrivit MEDIAFAX, cu toate acestea, atat in declaratia de avere depusa in calitate de candidat pentru un mandat de deputat de Constanta pe 15 octombrie 2012, cat si in cea depusa in calitate de parlamentar nou ales in 18 decembrie 2012, Dumitrache nu a mentionat sa aiba conturi peste 5.000 de euro, datorii sau bunuri in proprietate.

Singura mentiune facuta in ambele declaratii de avere este aceea ca in anul fiscal incheiat, respectiv 2011, a obtinut in calitate de deputat, ales in legislatura 2008-2012, suma de 52.044 de lei, iar in sectiunea destinata sotului mentioneaza venituri de 9.978 de lei de la SC 2x1 Holding Cape Midia Shipzard SA.

De asemenea, deputatul PSD mentioneaza in declaratiile de interese, depuse la aceleasi date cu declaratiile de avere, ca detine 20 de actiuni la SC Dacia Tour SA Constanta, in valoare de 250 de lei.

Totodata, Dumitrache a inregistrat o cotizatie la PSD de 10.800 de lei, in 15 mai 2012, conform datelor publicate in Monitorul Oficial.

Potrivit Legii ANI, candidatii, dar si parlamentarii, trebuie sa mentioneze in declaratiile de avere daca detin conturi sau alte forme de economisire in conditia in care valoarea cumulata a acestora depaseste 5.000 de euro. Acelasi prag este aplicat inclusiv datoriilor inregistrate de declarant.

In aceleasi timp, Legea ANI mentioneaza ca in cazul in care inspectorii de integritate constata la un demnitar o diferenta semnificativa intre averea dobandita si veniturile realizate, peste pragul de 10.000 de euro, poate cere confiscarea acesteia si totodata constatarea starii de incompatibilitate, ceea ce duce la pierderea mandatului.

Contactata de MEDIAFAX, Ileana Dumitrache a sustinut ca donatia de 75.000 lei catre USL "este pe deplin justificata", deoarece a realizat pana la acea data venituri de peste 55.000 lei "la care se adauga economii din anii precedenti de cca 20.000 lei". Ea a mentionat ca suma a fost donata din "contul bancar personal".

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Ulterior, deputatul PSD a fost intrebat daca veniturile de anul trecut au fost realizate in calitate de deputat si daca a mai beneficiat de alte surse de finantare atat ea cat si sotul sau. "Va confirm ca veniturile mele provin de la Camera Deputatilor si din alte surse (venituri in afara functiei de baza), iar despre sotul meu vom putea discuta dupa data de 7 iulie, cand ma voi casatori dupa o lunga logodna. Intrucat observ insistenta dvs. in legatura cu aspectele materiale ale existentei mele va precizez ca logodnicul si viitorul meu sot este un important om de afaceri si mi-a asigurat si imi asigura tot sprijinul uman si material cuvenit, la fel cum a procedat si familia mea in trecut", a sustinut Dumitrache.

In mandatul 2008-2012, deputatul PSD nu a declarat alte venituri realizate, pe perioada mandatului, in afara celor obtinute in calitate de deputat.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Intrebata de ce nu a mentionat in declaratia de avere din 15 octombrie sumele economisite care s-au ridicat la 75.000 de lei si au reprezentat donatia catre USL, Dumitrache a raspuns: "Se declara conturi si depozite bancare (cont curent sau echivalente, inclusiv card, depozit bancar sau echivalente), fonduri de investitii sau echivalente (inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare), forme echivalente de economisire si investire, ceea ce nu este cazul meu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.