Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei, incepand cu data de 15 aprilie.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat joi, 11 aprilie, Decretul prin care domnul Robert-Marius Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei, incepand cu data de 15 aprilie 2013", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, transmite MEDIAFAX.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act joi dimineata de demisia lui Robert Cazanciuc din functia de procuror.

Prim-ministrul a anuntat, joi, ca va propune numirea lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei dupa ce va fi emis decretul de eliberare din magistratura a acestuia.

Victor Ponta a spus ca l-a informat joi dimineata pe presedintele Traian Basescu despre propunerea ca Robert Cazanciuc sa preia functia de ministru al Justitiei, premierul mentionand ca seful statului "nu a avut niciun fel de obiectie".

Robert Cazanciuc este, din 2009, secretar general al MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.