Eurodeputatul democrat-liberal Cristian Preda considera ca PDL are nevoie urgenta de un candidat la prezidentialele din 2014 care sa fie "necrutator" cu candidatul USL Crin Antonescu, iar orice vorba buna pentru acesta sau liberali venita de la PDL submineaza de fapt relansarea partidului.

"Orice vorba buna despre PNL venita dinspre PDL e o subminare a sanselor de relansare a principalului partid de opozitie. Nu doar pentru ca PNL si PDL isi disputa electoratul de centru-dreapta, dar si pentru ca penelistii au un candidat la prezidentiale care are sanse mari doar fiindca e deocamdata singurul care-si asuma competitia", spune Preda, intr-un comentariu postat joi pe blogul sau, transmite MEDIAFAX.

El subliniaza ca PDL abandoneaza misiunea opozitiei prin afirmatii de genul ca nu exclude o alianta cu PNL sau sugestii ca Antonescu ar putea fi candidatul unic al dreptei pentru ca democrat-liberalii nu au acum un prezidentiabil.

"Lipsa de curaj sau de imaginatie are un cost foarte mare la urne. PDL are nevoie urgenta de un candidat la prezidentiale care sa fie necrutator cu Antonescu, nu curtenitor si amabil", afirma eurodeputatul democrat-liberal.

El considera ca ideea refacerii Aliantei DA este "o reverie", deoarece scrutinul prezidential din 2014 nu va fi decis de minoritatatea care se auto-identifica de dreapta, cu conditia ca PSD sa nu aiba un candidat propriu.

"In competitia cu Antonescu, poti castiga simpatie, in randul publicului larg, mai degraba cautand sprijin intre simpatizantii centristi si printre pesedistii nemultumiti ca trebuie sa sustina un penelist arogant decat intretinand reveria unei refaceri a Aliantei DA. Centrul e, de fapt, cel care va decide competitia de la anul, nu minoritatea care se auto-identifica la dreapta. Daca PSD va avea un candidat, lucrurile vor arata, desigur, altfel. Deocamdata, insa, ar trebui sa ne confruntam cu Antonescu, nu sa-i intretinem narcisismul!", mai spune Cristian Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.