Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, luni, ca actualul desen regional al Romaniei are argumente serioase pentru a fi adoptat, el aratand ca, desi analiza nu s-a finalizat si decizia nu a fost luata, lucrurile se indreapta "cu pasi seriosi" in aceasta directie.

Intrebat daca se va merge pe structura celor 8 regiuni de dezvoltare, Dragnea a precizat: "Trebuie sa recunosc faptul ca actualul desen regional din Romania are argumente serioase. Nu s-a finalizat analiza, mai sunt criterii care se iau in evaluare, continua dezbaterile publice, dar se pare ca ne indreptam cu pasi seriosi catre asta".

Potrivit MEDIAFAX, el a spus ca in acest moment se discuta despre includerea Bucurestiului in regiunea Muntenia, fapt care, daca s-ar realiza, ar conduce la implementarea a doar sapte regiuni de dezvoltare.

"Exista o discutie serioasa despre regiunea Muntenia, singura regiune unde cel mai important pol de crestere, Bucurestiul, absoarbe foarte multe energii, resurse umane, financiare, investitii din regiune fara ca nimic din aceste beneficii sa se intoarca in regiune. E singura regiune unde polul de cresetere este in exteriorul regiunii si se pune problema serios daca nu cumva e mai bine ca Bucurestiul sa fie inclus in aceasta regiune, sa nu mai existe aceasta zona decupata din regiune. Asta se discuta in continuare", a spus Dragnea.

El a precizat ca, in paralel cu analiza ministerului pe care il conduce, s-a desfasurat si un sondaj care a relevat faptul ca cetatenii au "aproape" aceeasi viziune in ceea ce priveste stabilirea oraselor resedinta de regiune.

Dragnea a admis ca vor exista insa si situatii unde decizia va fi greu de luat, respectiv intre Sibiu si Brasov, intre Constanta si binomul Braila-Galati sau intre Ploiesti si Pitesti.

Liviu Dragnea a mai spus ca el sustine ideea desfasurarii unor alegeri pentru sefii regiunilor in 2013, care sa fie "indirecte", in sensul in care acestia ar urma sa fie desemnati de catre alesii locali din toata regiunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.