Biroul Permanent al Camerei Deputatilor se va pronunta luni cu privire la raportul Comisiei juridice prin care se propune sanctionarea deputatului PSD Gavril Mirza, surprins ca a votat in numele colegului sau Eugen Bejinariu folosind cartela de vot a acestuia.

Membrii Biroului Permanent al Camerei s-au reunit in sedinta luni dupa-amiaza.

Potrivit MEDIAFAX, pe ordinea de zi a sedintei, la punctul 10, figureaza si raportul Comisiei Juridice privind sanctionarea deputatului PSD Gavril Mirza.

Raportul Comisiei juridice a fost elaborat in sedinta din 26 februarie pe baza sesizarilor facute de Institutul pentru Politici Publice care solicita sanctionarea deputatilor Gavril Mirza si Eugen Bejinariu pentru faptele savarsite in sedinta de plen din data de 20 februarie 2013.

IPP a informat conducerea Camerei cu privire la faptul ca in sedinta de plen din 20 februarie deputatul Gavril Mirza a fost surprins pe camera de luat vederi in timp ce vota in numele unui coleg parlamentar, respectiv Eugen Bejinariu, folosind cartela de vot electronica a acestuia.

Membrii Comisiei Juridice au hotarat cu unanimitate de voturi sa propuna Biroului Permanent al Camerei sanctionarea deputatului Gavril Mirza in temeiul prevederilor articolului 215, alineat 1, litera e) din Regulamentul Camerei Deputatilor.

IPP a indicat ca probe inregistrarile de presa prezentate pe de gandul.info in care Gavril Mirza apare votand cu cartela altui parlamentar.

Potrivit regulamentului, Biroul Permanent propune, in astfel de cazuri, sanctionarea parlamentarului, iar plenul decide prin vot. Biroul Permanent poate propune suspendarea de la lucrarile plenului intre 1 si 15 zile.

Deputatul PC Bogdan Ciuca a declarat, luni, ca Marza si-a asumat intreaga raspundere in discutiile din Comisia Juridica.

Intrebat daca nu se propune o sanctiune similara in cazul lui Bejenariu, Ciuca a raspuns ca acesta nu are nicio implicare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.