Elena Basescu a fost intampinata la Congresul Romilor de familia Cioaba cu flori si cu papusa Barbulica.

Elena Basescu a fost intampinata la Congresul Organizatiei Internationale a Romilor de la Sibiu, de familia Cioaba, cu un buchet mare de trandafiri, iar fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioaba, i-a oferit o papusa traditionala de sex masculin, care se numeste "Barbulica", scrie MEDIAFAX.

Papusa reprezinta un rom imbracat in costum traditional. Elena Basescu a declarat ca o bucura acest cadou si ca papusa va face pereche buna cu cea pe care a primit-o la nunta.

"Solidaritatea mea fata de etnie este cunoscuta si nu am ramas indiferenta cand drepturile v-au fost incalcate si ati fost discriminati pe nedrept din motive etnice. Sunteti cetateni europeni, iar stabilirea domiciliului si libera circulatie reprezinta drepturi fundamentale garantate de Constitutia europeana. (...) Exista foarte multi reprezentanti ai etniei dumneavoastra in Guvern si Parlament, dar consider ca acestia ar trebui sa fie mult mai solidari cu problemele pe care le aveti. Efortul trebuie sa fie comun, din partea autoritatilor si a dumneavostra", a afirmat Elena Basescu la Congresul Organizatiei Internationale a Romilor de la Sibiu.

Elena Basescu a adaugat ca, la doi ani dupa aparitia strategiei pentru integrarea romilor, acestia sunt in continuare "discriminati, abuzati si se lovesc de saracie si somaj".

"Eu nu consider ca aceasta strategie (integrarea - n.r.) a esuat, dar consider ca rezultatele se lasa mult asteptate", le-a spus participantilor Elena Basescu, potrivit careia romii care "reprezinta cazuri sociale trebuie pusi in legalitate".

Duminica si luni, are loc la Sibiu cea de-a VIII-a editia a Congresului Organizatiei Internationale a Romilor, la care participa lideri ai romilor din 35 de state europene, dar si din America, India si Australia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.