Victor Ponta isi concentreaza eforturile pentru a apropia Romania cat mai mult de statutul Poloniei.
Intrebat cum ar vrea sa arate Romania la sfarsitul mandatului sau, premierul Victor Ponta a raspuns: "Hai sa zicem ca as vrea sa arate ca Polonia".

"E o tara care se poate compara ca dimensiune, ca problematica, cu Romania si o tara care a progresat foarte mult in ultimii ani de cand a intrat in Uniunea Europeana, asa incat, ca sa nu dau exemple generale, care nu spun nimic, va spun ca pentru mine Polonia reprezinta un model. Asa cum in mod sigur sunt lucruri in special economice pe care le vad in Turcia - sigur Turcia nu e o tara a Uniunii Europene si are cu totul si cu totul alte reguli, dar ca model de dezvoltare economica e de invidiat - dar daca reusim si mergem pe drumul pe care a mers Polonia in ultimii ani cred ca este un lucru bun. Cred ca este un obiectiv nu doar bun, dar si posibil. Daca vorbim de Germania mai avem foarte mult pana acolo", a explicat Ponta intr-un interviu, citat de capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.