Premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, adreseaza sectiei de procurori a CSM rugamintea de a analiza posibilitatea reconsiderarii calendarului stabilit pentru cei sase candidati propusi ca procurori, documentele urmand sa fie transmise la inceputul saptamanii viitoare.

"La inceputul saptamanii viitoare, Ministerul Justitiei va intreprinde toate masurile necesare pentru a transmite catre Consiliul Superior al Magistraturii documentele prevazute de lege cu privire la cei sase candidati propusi pentru functiile de conducere din Ministerul Public. Primul-ministru Victor Ponta, in calitate de ministru al Justitiei, adreseaza rugamintea sectiei de procurori a CSM de a analiza posibilitatea reconsiderarii calendarului stabilit pentru procedurile legale, in dorinta asigurarii, cat de curand posibil, a stabilitatii necesare la nivelul conducerii Ministerului Public", se arata intr-un comunicat transmis de Guvern, transmite MEDIAFAX.

Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe lista propunerilor au mai figurat Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, Codrut Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, Alina Bica ca procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Elena Hosu ca adjunct al procurorului sef al DIICOT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.