Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, considera ca retragerea lui Daniel Morar este un gest normal, tinand cont de lipsa unei prevederi legale care sa asigure statutul sau de conducere a Ministerului Public, si isi exprima disponibilitatea de a colabora de urgenta cu CSM.

"Primul-ministru Victor Ponta, in calitate de ministru al Justitiei, considera ca anuntul facut de domnul Daniel Morar este un gest normal, tinand cont de lipsa unei prevederi legale care sa asigure statutul sau de conducere a Ministerului Public. Aceasta situatie era de natura sa pericliteze grav activitatea institutiei si sa creeze un blocaj cu efecte institutionale profund negative. Premierul Victor Ponta isi exprima disponibilitatea de a colabora de urgenta cu CSM pentru rezolvarea situatiei de la conducerea Parchetului General, in asa fel incat sa se asigure stabilitatea acestei institutii importante a statului", transmite Guvernul printr-un comunicat.

Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Daniel Morar, a anuntat, vineri, ca a decis sa se retraga din aceasta functie si i-a comunicat acest lucru presedintelui Traian Basescu.

El a precizat ca a renuntat la aceasta "competitie" pentru ca a dorit sa ii dea presedintelui Traian Basescu "dreptul si limitele, si marja de a negocia cu ministrul de Justitie si de a obtine pentru varful DNA-ului, pentru varful Ministerului Public oameni dintre cei mai buni".

Morar a spus ca va solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa revoce detasarea lui in functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Citeste si: Morar: Numirile la Parchet, o intelegere intre actorii politici


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.