Premierul Victor Ponta a catalogat, miercuri, ca fiind fara precedent aparitia la televizor a lui Daniel Morar, procuror general in functie, in care acesta a vorbit despre cine ar vrea el sa conduca Parchetele, aratand ca un astfel de gest nu trebuie sa mai aiba loc in Romania.

"Noi, oamenii politici, putem vorbi la televizor. Un procuror general in functie care vorbeste la televizor, spune cine decide el sa conduca Parchetele, trebuie sa recunoasteti ca e un lucru care nu s-a mai intamplat niciodata si un lucru care nu trebuie sa se mai intample niciodata in Parchetele din Romania. Ori esti om politic si vii si participi la alegeri, ori esti procuror si nu stai la televizor sa spui tu pe cine vrei tu si pe cine nu vrei sa fie in functii, ca nu iti intra in atributii", a spus Ponta despre Morar, transmite MEDIAFAX.

Premierul a mentionat ca prin propunerile pe care le-a facut pentru procurorii sefi a aplicat legea pe baza careia a fost numit si Daniel Morar.

"Ca domnul Morar nici nu era de la DNA cand a fost numit sef, era de la alta unitate de Parchet, nici nu avea vreun foarte bun record personal. Avea un condamnat definitiv, de fapt un inculpat achitat definitiv si pentru care Romania a platit despagubirti la CEDO. A fost numit in functie prin aceasta procedura prevazuta de legea modificata chiar de doamna Monica Macovei - nu am modificat noi legea in 2005 - ci doamna Macovei a modificat-o", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.