Presedintele Traian Basescu a primit, miercuri, la Cotroceni, o delegatie de parlamentari germani din formatiunea CDU-CSU, a cancelarului Angela Merkel, el asigurand ca "pozitia proeuropeana a tarii noastre a ramas neschimbata", inclusiv privind intarirea institutiilor statului de drept.

"Membrii Parlamentului German au dorit sa cunoasca perspectivele politice din Romania, dar si detalii despre parcursul european al tarii noastre. In cadrul discutiilor, domnul presedinte Traian Basescu a afirmat ca pozitia proeuropeana a tarii noastre a ramas neschimbata, atat din perspectiva intaririi institutiilor statului de drept, cat si din prisma solidaritatii cu deciziile europene referitoare la reducerea efectelor crizei economice", mentioneaza un comunicat al Presedintiei transmis MEDIAFAX.

Seful statului a afirmat ca, pe plan european, prioritatile Romaniei raman aderarea la spatiul Schengen si adoptarea monedei euro.

De asemenea, presedintele Basescu a spus ca apreciaza rolul pe care Germania l-a jucat in ultima perioada pentru stabilitatea Uniunii Europene, sprijinul astfel oferit in timpul crizei economice si financiare fiind esential.

"Parlamentarii germani si-au exprimat aprecierea pentru pozitia presedintelui Romaniei. Totodata, ei au spus ca pozitionarea europeana a Romaniei reprezinta un sprijin direct si nemijlocit la procesul decizional orientat spre unitate si solidaritate privind viitorul Europei", se mai arata in comunicatul Presedintiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.