Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, la o dezbatere pe tema regionalizarii si descentralizarii, desfasurata la Academia Romana, ca UE si CE nu forteaza Romania sa faca regiuni, el aratand ca, in acelasi timp, exista si adevaruri nespuse, nerostite, despre crearea regiunilor in acest an.

"De ce trebuie in acest an? Nici Comisia Europeana, nici Uniunea Europeana nu ne forteaza sa facem regiuni. Dar, in acelasi timp, sunt niste adevaruri nespuse, nerostite: este sau va fi aproape imposibil ca dupa ce incepe noul exercitiu financiar 2014-2020 sa mai putem schimba actuala structura administrativa pe baza careia noi negociem in acest an acordul de parteneriat si sa spunem in mijlocul urmatoarei perioade de programare ca sistemul administrativ trebuie schimbat, pentru ca atunci trebuie sa incepem un proces serios de reacreditare a tuturor institutiilor si structurilor in mecanismele de absorbtie de fonduri europene", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca premierul Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu, i-au propus sa intre in Guvern, in toamna anului trecut, pentru a coordona procesul de regionalizare si descentralizare si l-au asigurat de sprijinul lor.

"Domnul prim-ministru Victor Ponta si domnul presedinte Crin Antonescu asta toamna, intr-o seara, intr-o noapte, undeva in nordul tarii, mi-au propus sa intru in Guvern exact pentru acest proces, pentru a coorodona procesul de regionalizare si descentralizare. Mi-au spus ca e unul din principalele lor proiecte, unul dintre proiectele majore, proiect de tara, si m-au asigurat de tot sprijinul lor. Acum sunt convins ca e un proiect pe care il sprijina, le multumesc pentru ca au avut aceasta viziune acum doi ani si o pastreaza", a mai spus Dragnea.

Citeste si: Dragnea: Ghemul de putere care este acum la Bucuresti trebuie sa fie rupt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.