Premierul Victor Ponta a anuntat ca procurorul general si seful DNA vor fi selectati in urma unei proceduri care va fi condusa de viitorul ministru al Justitiei.

"Nu am facut niciun fel de nominalizare si nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici, la intalnirea cu sectia de procurori, nici cu alta ocazie. Am avut o discutie despre procedura: daca mergem pe procedura prevazuta in acest moment de lege, cu propunerea ministrului Justitiei, avizul CSM si numirea de catre presedinte sau daca mergem pe acea procedura discutata si cu ministrul Pivniceru si cu Comisia Europeana, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu sectia de procurori. Opinia membrilor sectiei de procurori este de a merge pe o procedura de selectie, cu toate acele etape. Am luat act de acest punct de vedere si am spus foarte clar ca nu vreau sa facem propuneri decat daca ne intelegem asupra procedurii de urmat si acesta este rezultatul", a spus Ponta, la finalul discutiei de la Consiliul Superior al Magistraturii, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca il va informa telefonic pe presedintele Traian Basescu despre aceasta concluzie, cu mentiunea ca nu va exista "o procedura rapida".

Citeste si: Zaharescu: Victor Ponta a raspuns afirmativ la alta intrebare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.