Premierul Victor Ponta a anuntat ca va trimite presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare in care va solicita puncte si tinte concrete pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), asumate de CE.

"Vineri, mi-am vizitat temporarul birou de la Ministerul Justitiei si intentionez, intr-o scrisoare pe care i-o voi adresa presedintelui Comisiei Europene si secretarului general, sa incercam sa folosim un model care s-a dovedit eficient, chiar daca la nivel de imagine sau politic am avut de pierdut, cu faimoasele 11 puncte din vara. Cei care vroiau sa ma critice spuneau ca am acceptat «dictatul Bruxelles-ului».

Eu cred ca si pentru MCV daca avem niste puncte concrete si tinte clare pe care sa le atingem, asumate de Comisia Europeana si de Secretariatul General, in ceea ce ma priveste exista toata determinarea si dorinta de a le atinge", a spus Ponta, ministru interimar al Justitiei.

El a adaugat ca nu poate atinge "tinte generale si in miscare" si nici nu este nevoie de o agenda pe care presedintele Traian Basescu sa o foloseasca in disputele de politica interna, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.