In lunile iulie si august se anunta seceta, iar sumele din fonduri europene pentru reabilitarea statiilor de punere sub presiune la sistemele de irigatii vor crette la 60 de milioane de euro, fata de 25 de milioane de euro in 2012, a declarat miercuri ministrul Agriculturii.

"Am discutat și despre sectorul de irigații și despre cum se poațe interveni, pentru ca se anunța și in acest an, in lunile iulie și august, seceta. Am anunțat ca avem deja un act normativ in curs de avizare astfel incat sa realizam o masura care nu s-a mai intreprins din 1997, și anume sa aducem pe banii Ministerului Agriculturii și sa facem prima umplere pe canale", a spus ministrul, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca, astfel, costurile pe care le platesc fermierii pentru apa nu vor mai fi atat de mari.

"In 2012, din fonduri europene, aveam alocata o suma de 25 de milioane de euro pentru reabilitarea stațiilor de punere sub presiune, acele sisteme secundare care sunt in administrarea asociațiilor de udatori. Am marit sumele in acest an de la 25 la 60 de milioane de euro", a mai spus ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.