Maghiarii din Romania vor regionalizare asa cum era inainte de venirea la putere a lui Ceausescu.
Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) propune, ca forma de regionalizare, o impartire in trei regiuni istorice mari - fostele principate Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca, divizate in 14 regiuni integrate, a afirmat, marti, presedintele formatiunii, Toro T. Tibor, scrie mediafax.ro.

Ce ar cuprinde regiunile
Transilvania:
Banatul, cu centrul regional la Timisoara, Partium, centrat pe Oradea, Transilvania de Nord cu centrul pe capitala Transilvaniei, la Cluj, Transilvania de Sud cu centrul regional la Sibiu si ramane Tinutul Secuiesc centrat pe Targu Mures, centrul traditional al sau
Tara Romaneasca: Oltenia, Muntenia de Sus, Muntenia de Jos, Dobrogea si zona metropolitana Bucuresti,
Moldova: Moldova de Jos, Moldova de Sus, Bucovina si marea aglomerare urbana la Gura Dunarii - Galati si Braila - care prin proiectul "Dimitrie Cantemir" poate deveni, conform proiectului de regionalizare propus de PPMT, "motorul de dezvoltare in regiune".

"Judetele inca nu si-au terminat misiunea istorica, deocamdata judetele au o anumita identitate politica, chiar si locala, dar nu sub acea forma sub care au fost incropite in 1968 de reforma lui Ceausescu. Cred ca acum avem posibilitatea de a face acele corectii prin care judetele sa devina intr-adevar niste subregiuni care ajuta si care nu impiedica dezvoltarea", a spus presedintele PPMT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.