Proiectul de revizuire a Constitutiei va trebui sa prevada si posibilitatea confiscarii averilor nejustificate, conform practicii europene, iar actele de evaziune fiscala vor fi tratate drept actiuni de crima organizata, astfel incat sa poata fi verificate si de catre DIICOT, afirma premierul Ponta.
"Una dintre modificarile constitutionale trebuie sa priveasca exact posibilitatea confiscarii averilor nejustificate, dar fara a cadea in partea cealalta in care te duci, ii confisti omului si dupa aceea el dovedeste. In modificarea constitutionala a fost un agrement intre toate fortele politice sa mergem pe practica europeana (...) Insa ceea ce imi doresc sa facem apropo de evaziune fiscala - vom incerca sa lucram cu cei de la Parchet, DIICOT, sa bagam retelele de evaziune fiscala in crima organizata. Asa cum DNA are specializare pe coruptie, DIICOT sa se concentreze foarte mult nu doar pe crima organizata, ci pe evaziune fiscala, ca un act de crima organizata", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a apreciat ca pachetul de modificare a sistemului de control va fi finalizat pana la sfarsitul actualului semestru, dar a precizat ca rezultatele vor aparea, probabil, la sfarsitul anului-inceputul anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.