Fostul presedinte al PDL Emil Boc afirma ca Elena Udrea, candidat pentru sefia partidului, venind ca challenger, pare a avea sanse mai bune in ziua votului de la Conventia Nationala decat candidatul in exercitiu, Vasile Blaga.

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca prezentarea candidatilor in fata celor 5.000 de delegati de la Conventia Nationala a PDL va conta enorm.

"Am vazut unele afirmatii ale colegilor mei cu privire la incorectitudinea desemnarii unor delegati la Conventie sau a nedesemnarii unora in functie la apartenenta la un grup sau altul de sustinatori si sper sa fie rezolvate, pentru a elimina orice suspiciune. Avem nevoie de o Conventie corecta si legitima. Ziua Congresului va fi extrem de importanta, prezentarea candidatilor in fata celor 5.000 de delegati va conta enorm cu privire la votul final din Conventie. Din acest punct de vedere, Elena Udrea, venind ca si challenger, venind din urma, pare a avea sanse mai bune in ziua votului, fata de candidatul in exercitiu", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca prezenta presedintelui Traian Basescu la Conventia PDL ar putea inclina balanta in favoarea unuia sau altuia dintre candidati, Boc a raspuns negativ.

"Nu cred. Delegatii vor asculta pe toata lumea si vor lua o decizie in cunostinta de cauza. In cabina de vot nu e cu tine nici Udrea, nici Blaga, nici presedintele organizatiei. E foarte buna decizia de invitare a presedintelui si face parte din normalitate", a afirmat Boc.

Intrebat daca PDL ar trebui sa mai incheie aliante cu alte formatiuni, el a spus ca PDL trebuie, in primul rand, sa isi recastige statutul de partid de opozitie, sa devina un "redutabil partid" care sa fie atractiv pentru altii.

"Cand partidul este puternic, aliatii vin mai usor spre el, cand esti slab, cauti tu aliati. Principala sarcina este sa devenim un redutabil partid de opozitie, in forta. Cand esti puternic, atunci poti da tonul oricarei aliante", a mai spus Boc.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.