Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca nu are o vulnerabilitate in perspectiva alegerilor prezidentiale cauzata de referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui, afirmand ca "unii uita detalii semnificative" din evenimentele de anul trecut.

Antonescu a fost intrebat cum vede declaratiile premierului Victor Ponta, care a sustinut ca a avut foarte mult de pierdut pe plan extern dupa suspendarea presedintelui Traian Basescu in 2012 si i-au ramas "niste cicatrici" pentru urmatorii 10-20 de ani.

Liderul PNL a sustinut ca suspendarea presedintelui de anul trecut a fost un lucru "corect, intemeiat pe prevedere constitutionala", iar procedura s-a desfasurat "ireprosabil din punct de vedere constitutional si legal".

"Va reamintesc ca domnul Basescu insusi a participat si a recunoscut in chip firesc toate aceste etape, toate aceste proceduri, nu a existat niciun fel de contestatie in aceasta privinta. (...) Va voi aminti nu doar semnificatia majora a votului dat de peste 8 milioane de cetateni romani, dintre care 7,5 milioane aproape pentru demitere, dar va voi reaminti faptul ca toata prelungirea, toata intarzierea unui verdict in legatura cu acest referendum nu a fost generata nici de Guvernul Ponta, nici de majoritatea USL din acea perioada, nici de mine ca presedinte interimar, ci de decizii ale Curtii. Amanarea unui verdict, cererea unor date suplimentare, toate astea au venit de la Curte", a afirmat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, el a precizat ca "unii risca sa uite detaliul acelei erate", care ar fi fost in opinia liderului PNL "cheia" solutionarii problemei, pentru ca "a schimbat legea, a schimbat articolul, in asa fel incat referendumul sa nu poata fi validat".

"Astea sunt detalii semnificative, vad ca unii le uita, din punctul meu de vedere este o decizie pe care nu o regret, sigur ca regret deznodamantul ei, pentru ca ea prelungeste o stare de tensiune si pana la urma incalca o exprimare populara de mare amploare", a mai afirmat liderul PNL.

Totodata, Antonescu a declarat ca alegerile prezidentiale din 2014, "chiar citite prin prisma emotiilor, parerilor partenerilor externi, nu au de a face cu referendumul din 2012, ci au de a face cu prezentul si viitorul". "Nu consider ca am vreun fel de vulnerabilitate sau motiv de defensiva in fata oricui din acest punct de vedere, pentru ca, repet: nu s-a incalcat Constitutia in Romania, (...) regimul statului de drept nu a fost incalcat de USL sau de catre Guvern sau de catre mine vara trecuta", a mai precizat liderul PNL.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Premierul Victor Ponta a afirmat ca personal a avut foarte mult de pierdut pe plan extern dupa suspendarea presedintelui Traian Basescu si ca i-au ramas "niste cicatrici" pentru urmatorii 10-20 de ani, iar acordul semnat recent cu seful statului presupune ca a realizat ca mai poate trai cu acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.