Guvernul va solicita asistenta tehnica din partea Comisiei de la Venetia in procesul de revizuire a Constitutiei, a anuntat premierul Victor Ponta, la finalul discutiei cu secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

Potrivit MEDIAFAX, el a precizat ca va trimite o solicitare oficiala in acest sens si ca va ruga si conducerea Parlamentului sa efectueze o astfel de cerere.

Premierul a aratat ca doreste ca revizuirea Constitutiei sa reprezinte un proces deschis nu numai societatii civile, ci si partenerilor externi ai Romaniei.

"Mi-am exprimat dorinta si cererea oficiala pentru a avea asistenta Comsiei de la Venetia in procesul de modificare a Constitutiei Romaniei. Imi doresc foarte mult ca acest proces sa fie un proces deschis nu doar pentru societatea romaneasca, ci si pentru toti partenerii nostri europeni, iar expertiza si prestigiul Comisiei de la Venetia ne va ajuta sa avem acele modificari care corespund standardelor europene. Voi face o solicitare oficiala, la fel voi ruga conducerea Parlamentului sa faca aceasta solicitare oficiala, si asistenta Comisiei de la Venetia va fi esentiala pentru procesul de modificare a Constitutiei", a spus Ponta.

La randul sau, secretarul general al Consiliului Europei a apreciat favorabil faptul ca situatia politica din Romania s-a stabilizat si ca s-a intrat intr-un proces de revizuire a Constitutiei, astfel incat rolurile diferitelor organisme ale statului sa poata fi "clarificate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.