Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini, spune ca in ultimii ani s-au cheltuit multi bani pentru promovare, dar aceasta trebuie realizata daca are in spate un produs competitiv, altfel turistul va fi nemultumit si se va crea o imagine proasta a respectivului obiectiv.

"Eu am descoperit in doar doua luni de cand sunt ministru ca s-au cheltuit foarte multi bani pe promovare, dar promovarea trebuie sa aiba in spate produsul si serviciul, degeaba promovam si vine turistul si este nemultumit. Am facut mai mult rau pentru ca o imagine proasta se sterge mai greu decat o promovare care este mai temperata. In toate domeniile cand promovezi trebuie sa ai in spate si produsul si setul de valori pentru ca daca il minti pe client, faci o promovare care nu are in spate valoarea pe care ai vrut sa o promovezi printr-o sigla, printr-un slogan printr-un filmulet, printr-un spot publicitar, atunci faci mai mult rau si dureaza mai mult timp sa corectezi", a declarat Maria Grapini, marti, la Mangalia, citata de MEDIAFAX.

Ea a facut, marti dupa-amiaza, o vizita in statiunile din sudul litoralului si a fost nemultumita de faptul ca sunt foarte multe unitati hoteliere care nu sunt in functiune, nu sunt intretinute si strica imaginea statiunilor.

"Nu sunt renovate, nu sunt in functiune. Noi nu putem promova Mangalia, de exemplu, ca statiune balneo si nici turistic daca trecem pe langa lucrurile acestea. (...) Trebuie sa reglementam ce facem cu proprietarii care de 20 de ani, de cinci ani au inchis hotelurile si se intampla aici ceea ce se intampla: paragina. Sa ne facem pasii strategici pe care sa ii urmarim in fiecare an ca sa ajungem la o situatie normala, sa fructificam ce ne-a dat Dumnezeu", a mai spus ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri.

Maria Grapini considera ca trebuie data o reglementare pentru a-l obliga pe proprietarul hotelului respectiv sa-si intretina obiectivul general pentru a nu strica aspectul statiunii. Ministrul sustine ca se poate ajunge si in situatia in care proprietarii respectivi sa achite o taxa daca nu intretin hotelurile.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

"O taxa se pune si in alte tari daca nu isi intretine fatada, spatiul verde. Evident ca pentru persoane fizice poate sa existe un factor stimulativ, in alte tari exista reparatia fatadei, la cladiri istorice mai ales, din efort personal, iar acea suma este scazuta din impozitul pe venitul persoanei fizice. Dar in situatia in care un investitor a cumparat si nu face nimic sigur trebuie sa suporte consecintele. Nu poti sa strici tot aspectul unei statiuni, al unui oras pana la urma, doar pentru faptul ca cineva nu vrea, atunci poate ca o face intentionat, nu? Un investitor, daca e un investitor adevarat, stie sa isi dimensioneze plasarea capitatului incat sa poata sa si intretina investitia pe care a facut-o. Cred ca aici s-a gresit, s-a cumparat fara limita, unii au cumparat zeci de hoteluri fara conditii in contract de a mentine si de a respecta arhitectura, PUZ-ul general", a explicat Maria Grapini.

Citeste si:
Grapini, despre refuzul lui Iohannis de a avea o dezbatere cu...
Grapini, despre refuzul lui...

Ministrul si-a propus sa ajunga in perioada urmatoare si in Mamaia, dar stie ca aceasta statiune nu se confrunta cu problemele pe care le are sudul litoralului. Grapini l-a laudat pe primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, ca are multe proiecte si o buna viziune asupra turismului.

"Mamaia este o statiune cat de cat rezolvata, sa zicem asa, nu putem sa spunem ca e aceeasi problema ca si aici, si cred ca domnul Mazare, avand si vechime foarte mare ca edil, se descurca. Mie imi place ca domnul primar are proiecte, a venit la Bucuresti sa se intalneasca cu mine, are ganduri extrem de bune si o viziune buna", a mentionat Maria Grapini.

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a spus cu acest prilej, ca a inceput deja denuntarea mai multor contracte incheiate de Primarie cu diversi agenti economici, sustinand ca respective asocieri ar fi fost realizate "la limita legii".

Citeste si:
Turist în România. Cele mai frumoase 10 orașe din țară
Turist în România. Cele mai...

"Aceasta plaja a fost terenul Primariei Mangalia, teren pe care l-am instrainat in 1996. Este vorba de 7.000 metri patrati, contract pe 25 de ani, pe o redeventa de 260 de dolari pe an, daca vi se pare in regula... Eu nu pot fi partas la asemenea, pot sa le numesc, chiar si ilegalitati. Am inceput impreuna cu Consiliul Local sa denuntam aceste contracte, nu numai acesta, mult mai multe contracte, pentru ca vorbim de 110 hectare in statiuni concesionate inchirate, asocieri facute undeva la limita legii", a afirmat primarul Mangaliei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.