Instanta suprema a stabilit ca deputatul Ion Stan sa aiba interdictie de a parasi tara in timpul judecarii dosarului de coruptie, dezbaterile in aceasta cauza urmand sa inceapa in 10 iunie.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dezbatut luni, la un prim termen din dosarul de coruptie al deputatului Ion Stan, legalitatea si temeinicia masurii interdictiei de a parasi tara, dispusa de procurorii anticoruptie pe parcursul urmaririi penale.

Potrivit MEDIAFAX, instanta a constatat ca masura este legala si temeinica si a dispus ca ea sa ramana valabila pe durata judecarii dosarului.

Decizia poate fi atacata de Ion Stan cu recurs la completul de cinci judecatori de la instanta suprema.

Judecarea dosarului in care Ion Stan este acuzat de fapte de coruptie va incepe la 10 iunie.

In 27 februarie, deputatul Ion Stan a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de trafic de influenta.

Procurorii l-au acuzat pe deputatul Ion Stan ca ar fi pretins sume importante de bani in schimbul carora s-ar fi angajat fata de omul de afaceri Nicusor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorala, ca ii va obtine contracte cu statul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.