Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si luare de mita, instanta suprema mentinand luni decizia luata anterior de Curtea de Apel Timisoara.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat de trei ori luarea unei decizii in acest caz, la 4 si 18 februarie si la 4 martie.

Potrivit MEDIAFAX, in 13 iunie 2012, Mischie a fost condamnat de Curtea de Apel Timisoara la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si luare de mita, decizia fiind atacata cu recurs.

Luni, ICCJ a respins recursul lui Mischie, astfel ca acesta a primit condamnare definitiva si urmeaza sa fie incarcerat.

Procesul de coruptie al fostului lider al PSD Gorj Nicolae Mischie, fost sef al CJ Gorj, in care acesta fusese condamnat de Curtea de Apel Timisoara la patru ani de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta, s-a rejudecat la aceasta instanta in urma unei decizii din 3 martie 2011 a ICCJ, prin care a fost casata sentinta anterioara.

ICCJ a admis, in 3 martie 2011, recursurile declarate de Directia Nationala Anticoruptie Timisoara si de Nicolae Mischie impotriva deciziei din 17 februarie 2010 a Curtii de Apel Timisoara, a casat decizia si a trimis cauza spre rejudecare. Decizia de atunci a instantei supreme a fost definitiva, astfel ca, dupa motivarea acesteia, dosarul a fost trimis Curtii de Apel Timisoara, care a reluat dezbaterea apelurilor facute in cauza.

In 17 februarie 2010, Curtea de Apel Timisoara respingea apelul facut de Nicolae Mischie la o decizie a Tribunalului Gorj, magistratii mentinand pedeapsa de condamnare, cu executare, la patru ani de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta.

Mischie a fost anchetat in 2004 si trimis in judecata de catre DNA pentru ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu sa ii renoveze vila din Targu Jiu, mostenita de la o matusa, in schimbul facilitarii accesului acestuia la o serie de contracte cu unitatile din minerit si energie. Mocanu s-a autodenuntat in 2004.

Instanta stabilea ca Mocanu sa primeasca despagubiri de 325.000 de lei pentru lucrarile facute la casa lui Mischie.

Nicolae Mischie are, in prezent, o sentinta definitiva si irevocabila, de un an de inchisoare cu suspendare, care a fost contopita atat la Tribunalul Gorj, cat si la Curtea de Apel Timisoara cu pedeapsa de patru ani de inchisoare. Pedeapsa respectiva i-a fost data lui Mischie intr-un alt dosar, in care acesta a fost judecat pentru ca ar fi introdus in tara o arma de vanatoare pe care nu a declarat-o la vama, dupa o vizita oficiala facuta in Elvetia, in 1997.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Mischie a fost presedinte al Consiliului Judetean Gorj intre anii 1996 si 2004, perioada in care a condus si filiala judeteana a PSD. Anterior el a fost deputat de Gorj, in anul 2008 incercand, fara succes, sa candideze pentru un nou mandat in Colegiul 6 din Targu Jiu, colegiu castigat de actualul presedinte al PSD, Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.