Senatorul PSD Sorin Constantin Lazar si deputatul UDMR Kerekes Karoly sunt urmariti penal pentru conflict de interese, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, dupa ce si-au angajati fiii la birourile parlamentare.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus inceperea urmaririi penale fata de deputatul Sorin Constantin Lazar, pentru conflict de interese, a anuntat luni Ministerul Public, intr-un comunicat de presa, transmite MEDIAFAX,

Potrivit procurorilor, senatorul Sorin Constantin Lazar a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca in baza caruia fiul sau a fost angajat in perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011 la biroul parlamentar de circumscriptie.

Totodata, deputatul Kerekes Karoly este urmarit penal pentru conflict de interese, dupa ce, in perioada 3 octombrie 2006 - 18 mai 2009, in mod repetat, a propus si a avizat angajarea fiului sau in cadrul biroului sau parlamentar si a perfectat trei contracte civile de prestari servicii cu sotia sa, pentru activitati remunerate de Camera Deputatilor, a precizat sursa citata.

In septembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul instantei supreme cu privire la faptul ca deputatul Karoly Kerekes (UDMR) si-a angajat rudele in cadrul biroului parlamentar, incalcand astfel regimul conflictului de interese.

ANI preciza ca deputatul Karoly Kerekes a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, in perioada 2006 - 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, in perioada 2004 - 2009, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 28 Mures. Beneficiul obtinut in perioada 2004 - 2010 de catre cei doi ar fi fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 de euro).

In noiembrie 2011, ANI a sesizat Parchetul instantei supreme pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazar, care a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Mihai Eduard Lazar, in perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011 in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi. Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul lui Lazar ar fi fost de 6.434 de lei.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

In 5 decembrie 2011, Sorin Constantin Lazar a contestat la Curtea de Apel Iasi raportul ANI, cerand anularea documentului privind conflictul de interese.

Dosarul lui Sorin Constantin Lazar a ajuns in 6 iunie 2012 la Curtea de Apel Targu Mures, dupa ce instanta suprema a dispus stramutarea cauzei. Instanta Curtii de Apel Targu Mures urmeaza sa ia in discutie in 22 martie cererea lui Sorin Constantin Lazar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.