Europarlamentarul Elena Basescu a declarat, duminica, in fata a peste o suta de democrat-liberali, la Targu Mures, ca se opune unei eventuale aliante cu PNL, care, in opinia sa, este "un partid extremist", care nu respecta valorile de dreapta si statul de drept.

Europarlamentarul Elena Basescu a declarat ca se opune unei eventuale aliante a PDL cu PNL.

"Domnul Vasile Blaga ne propunea o alianta cu PNL. Eu zic nu unei astfel de aliante, o alianta cu un partid extremist, o alianta cu un partid care nu respecta valorile de dreapta, o alianta cu un partid care nu respecta statul de drept. Cred ca PDL are alt drum. Ce ne propune de fapt actuala conducere? Ne propune o alianta cu PNL. Intrebarea este: ne propune sa-l sustinem si pe Crin Antonescu la viitoarele alegeri prezidentiale? Ne propune cumva sa dizolvam PDL in PNL? De ce vrea conducerea PDL sa sacrificam istoria de peste 20 de ani a Partidului Democrat Liberal si sa-l ajutam pe domnul Crin Antonescu sa-si treaca pe cartile de vizita functia la care viseaza zi si noapte, cea de presedinte? Eu cred ca nu acesta este drumul PDL", a spus Elena Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca crede ca PDL trebuie sa fie "un partid al victoriilor", "care poate sa stea pe propriile picioare", invitandu-i pe cei prezenti sa o sustina pe Elena Udrea la Conventia Nationala din 23 martie.

"La Conventia din 23 martie o sa va rog sa votati impotriva disparitiei acestui partid, adica pe Elena Udrea. Elena Udrea este sustinuta de foarte multi barbati de la noi din partid care au incredere in ea, nu acelasi lucru il putem spune despre femeile din prima linie de conducere a partidului", a aratat Elena Basescu.

Ulterior, ea a declarat presei ca prezenta sa la Targu Mures reflecta sustinerea sa si a presedintelui Traian Basescu pentru Elena Udrea, precum si dorinta de a fi alaturi de cea care a sprijinit-o in campania pentru alegerile pentru Parlamentul European din 2009.

Elena Basescu a insotit-o, la Targu Mures, pe Elena Udrea la prezentarea motiunii cu care candideaza la sefia PDL.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.