Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a declarat, sambata, ca se poate rezolva coruptia din justitie printr-o activitate eficienta a DNA, fiind inregistrate mai multe cazuri de magistrati cu sentinte definitive de condamnare.

Intrebata, sambata, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza situatia actuala din justitie, cu referire la cazurile de coruptie inregistrate in sistem, Monica Macovei a spus ca, in prezent, USL este perceputa si de catre unii magistrati ca este impotriva luptei anticoruptie si ca vrea sa opreasca anchetarea celor care sunt corupti.

"Am vazut din interceptarile celor doua judecatoare de la Bucuresti ca una spune ca, desi a venit USL la putere, astia de la DNA lucreaza. Ceea ce inseamna ca USL este vazuta, perceputa, si de catre unii magistrati, ca cineva care este impotriva luptei anticoruptie, care vrea sa opreasca anchetarea celor care sunt corupti sau fac evaziune fiscala sau spalare de bani. Si a mea este asta. Coruptia din justitie se rezolva, o combatem, cu activitatea eficienta a DNA, care asta face. Sunt mai multi magistrati cu sentinte definitive de condamnare. Nu se facea in niciun caz cu serviciul secret al Ministerului Justitiei", a spus Macovei, potrivit MEDIAFAX.

Viorica Dinu si Antonela Costache, suspendate de CSM din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, fost Staicu.

Alaturi de acestea au mai fost arestati avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, avocatii celor arestati declarand recurs, care urmeaza sa se judece la instanta suprema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.