Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la summitul Partidului Socialistilor Europeni, ca aderarea la spatiul Schengen nu va mai fi principalul subiect de discutie pe plan european al Romaniei.

Intrebat despre strategia legata de aderarea Romaniei la Schengen, Victor Ponta a raspuns: "Romania isi face toate temele, dar aderarea la Schengen nu va mai fi principalul nostru subiect de discutie pe plan european".

De asemenea, premierul a precizat ca nu isi stabileste ca obiectiv aderarea la spatiul Schengen in decembrie.

"Pentru ca nu vreau, iarasi stabilim, iarasi mai are cineva alegeri, iarasi nu intram si iarasi ne suparam acasa. Cand va fi cazul vom intra in Schengen, si noi, si Bulgaria", a afirmat Ponta, potrivit realitatea.net.

"Cred ca trebuie sa ne concentram pe celelalte reprosuri si ingrijorari. Si anume, ce facem cu situatia romilor, sa explicam foarte clar ca nu vor fi 20 de milioane de romani care vin sa lucreze toti in Germania sau Marea Britanie si sa explicam, mai ales aici trebuie sa facem o schimbare de strategie, sa vorbim despre rolul pozitiv al cetatenilor romani in diverse societati si economii. Cat de mult inseamna ce fac romanii pentru economia Germaniei, ce inseamna pentru Marea Britanie, pentru ca daca ramanem blocati doar in discutia ca vin romanii si iau locurile de munca nu vom rezolva niciodata acest lucru", a mai adaugat liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.