Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca in acest moment la hoteluri mai sunt cazati doar 151 de deputati, majoritatea acestora mutandu-se deja in zona privata.

El a mentionat ca, in conditiile in care Parlamentul va pune de acord Statutul deputatilor si senatorilor cu obiectiile Curtii Constitutionale, hotelierii vor fi anuntati cu 15-20 de zile inainte asupra schimbarilor intervenite in procedurile interne referitoare la cazare.

"In acest moment, la hotel mai stau 151 de deputati. (…) Vom avertiza toate hotelurile ca in 15 zile vom shimba procedura interna in Parlament, la Senat si la Camera, vorbim de aceeasi suma forfetara pentru fiecare parlamentar. Din punctul nostru de vedere, este normal sa-i atentionam pe acesti parteneri ai nostri hotelieri cu 15-20 de zile inainte. Sper ca in 20 de zile colegii nostri care au fost anuntati - majoritatea deja s-au mutat in zona privata asteptand aceste doua proiecte de hotarare ale Senatului si Camerei votate de cele doua plenuri ca sa putem sa le acordam suma de 4.000 de lei. Am speranta ca la finalul lunii toate lucrurile vor fi asezate", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca, in conditiile in care miercuri motivarea Curtii Constitutionale referitoare la Statului parlamentarilor va ajunge la Camera Deputatilor, principala sa preocupare va fi legata de indeplinirea conditiilor si recomandarilor din decizia CC.

"Voi avea luni o discutie cu liderii grupurilor politice parlamentare impreuna cu presedintele Senatului, Crin Antonescu, dupa care Comisia pentru Statut, in cateva zile, va trebui sa faca un raport. Si voi avea o discutie cu liderii grupurilor parlamentare pentru constructia Codului de conduita si inceperea procedurilor de modificare a regulamentelor, a celui comun si a celor doua Camere, si racordarea lor impreuna cu Statutul parlamentarilor la procedurile europene", a adaugat Zgonea.

El a spus ca va trimite si o scrisoare in acest sens Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, iar saptamana viitoare va purta discutii si cu secretarul general care viziteaza Romania si cu Parlamentul European pentru a trimite specialisti pe aceasta zona.

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

"Acum cativa ani Parlamentul European a scris un cod de conduita care este un model pentru statele europene si din care noi trebuie sa ne inspiram", a spus Zgonea.

El a aratat ca in acest moment nu exista obiectii cu privire la alte articole din Statutul parlamentarilor, nici la cele privind constrangerile bugetare si nici la cele legate de conflictul de interese si incompatibilitati.

"Noi vom pune in aplicare ce a solicitat Curtea Constitutionala privind termenul pentru conflict de interese si incompatibilitati. Eu sunt convins ca presedintele statului va promulga Statutul daca noi ne punem in concordanta cu decizia Curtii", a mai spus Zgonea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.