Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a anuntat, luni. ca parlamentarii PNL nu vor lua parte la sedinta in care presedintele Traian Basescu isi va prezenta mesajul in plenul celor doua Camere ale Parlamentului, precizand ca in USL grupurile parlamentare au dreptul la independenta.

"In nume personal fiecare a declarat ca nu doreste sa participe la mesajul pe care domnul presedinte Basescu il transmite maine Parlamentului (...) Este decizia exclusiv, suta la suta, a grupului parlamentar", a sustinut Hasotti, precizand ca nu a existat o indicatie din partea lui Crin Antonescu, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, in ceea ce priveste afirmatiile presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, Hasotti a sustinut ca neparticiparea la sedinta de plen nu tine de munca.

"Nu este vorba de munca, este vorba de un gest politic si gestul politic este tot o munca, daca vreti o decizie care inseamna o atitudine politica (...) Domnul presedinte Zgonea inteleg ca maine va conduce lucrarile Camerelor reunite, iar parlamentarii liberali, senatorii liberali vor munci in comisii, vor munci unde vor crede de cuviinta", a afirmat liderul senatorilor PNL.

Antonescu: Basescu, un presedinte ilegitim. Nu voi asista la discursul lui

Totodata, el a fost intrebat daca nu ar fi trebuit sa existe o pozitie comuna a grupurilor PSD si PNL pe subiectul sedintei de marti.

"Eu cred ca suntem in USL, trebuie sa avem pozitii comune, sunt insa momente, sunt cazuri in care grupurile parlamentare trebuie sa dea dovada de o independenta politica si cred ca intreaga opinie publica solicita ca grupurile parlamentare sa aiba si decizii politice", a raspuns senatorul PNL.

Citeste si: Presedintele Basescu se va adresa Parlamentului marti de la ora 15.00


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.