Eurodeputatul PDL Cristian Preda declara ca premierul Victor Ponta nu a propus o solutie pentru reparatiile materiale ale proprietarilor deposedati de statul comunist, ci o amanare prin care ar incerca sa ii pacaleasca pe acestia.

"Desi a criticat balbaielile din trecut, Victor Ponta propune acum nu o solutie, ci o amanare", sustine Cristian Preda, vineri, intr-o postare pe blogul sau, transmite MEDIAFAX.

El adauga ca, "sub presiunea europeana", acesta ar vrea "sa esaloneze solutionarea acestui dosar sensibil in urmatorii 18 ani".

"Pana in 2016 ar urma sa se faca doar o inventariere si o convertire a datoriilor statului in … puncte, pentru toate cazurile in care restituirea in natura nu e posibila. Abia din 2017 s-ar putea trece la plati", comenteaza Cristian Preda.

El adauga ca s-ar recurge la licitatii pentru alte cladiri decat cele care trebuiau restituite, folosind "punctele lui Ponta".

"E socant si faptul ca evaluarea cladirilor ar urma sa se faca pe baza unei grile a notarilor din 2013, desi despagubirile s-ar onora peste 10 sau 15 ani. Victor Ponta crede ca in acest fel ii va pacali pe proprietari si va calma Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care a pronuntat numeroase sentinte impotriva Romaniei", mai afirma eurodeputatul democrat-liberal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.