Traian Basescu a specificat in conferinta de presa sustinuta luni seara ca mai exista si alte state in afara de Germania care se opun aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

"Germania nu este singura care ar fi votat impotriva Romaniei. Sunt cel putin 7 state care ar fi votat impotriva din cauza raportului MCV. Prudenta aratata astazi de primul ministru este de bun augur. Sper sa se mentina pe aceasta linie", a declarat la Cotroceni presedintele Romaniei.

Acesta a tinut sa precizeze ca nu are rost ca unii politicieni sa se planga de cati bani a investit Romania in procesul aderarii.

:Vad ca suntem foarte suparati ca am cheltuit bani multi si nu ne primesc in Schengen. Vreau sa va dau cifrele corecte, legat de costurile pe care Romania le-a avut pentru pregatirea Schengen: 470 de milioane euro, bani de la UE (de la contribuabilul german, francez, cei care ne critica), 88 de milioane euro, din bugetul Romaniei, bani cheltuiti pentru asa-numitele cheltuieli neeligibile in Schengen", a specificat Basescu.

Citeste si: Basescu: Schengen si adoptarea euro, OBLIGATORII pentru Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.