PDL a luat decizia, impreuna cu PPDD, sa depuna cat de curand o motiune simpla la Camera Deputatilor pe tema aderarii la Schengen, relateaz MEDIAFAX.

Anuntul a fost facut de Vasile Blaga care a precizat ca "Romania plateste acum pentru un an de politica anti-europeana si anti-nationala dusa de USL".

"PDL depune motiune simpla pe Schengen la Camera Deputatilor. Singurul obstacol in aderarea Romaniei la Schengen este, in acest moment, Guvernul USL. Premierul Ponta, ministrul de externe Corlatean si ministrul de interne Stroe stiau foarte bine ca exista Guverne europene care leaga direct aderarea Romaniei la Schengen de problemele semnalate in raportul MCV. Prin refuzul de a corecta deficientele semnalate de raportul MCV, USL a demonstrat fara echivoc ca intre Schengen si controlul justitiei, USL a ales controlul justitiei. Romania plateste acum pentru un an de politica anti-europeana si anti-nationala dusa de USL", se arata intr-un comunicat PDL.

"Cerem Guvernului Ponta sa isi asume raspunderea pentru ratarea in 2013 a obiectivului Schengen si sa spuna clar romanilor daca aderarea la Schengen mai este un obiectiv pentru USL sau nu. Cerem Guvernului USL sa repuna integrarea in Schengen in varful listei de obiective prioritare nationale. Nu in ultimul rand, cerem guvernului Ponta sa spuna clar romanilor care este drumul pe care va merge Romania in perioada urmatoare. Am parcurs numai o treime din drumul spre Europa. Semnalele transmise la nivel national si european arata ca Guvernul de la Bucuresti a luat deja decizia de a intoarce Romania din drum", completeaza comunicatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.