Catalin Ivan: "Presedintele Traian Basescu este singurul vinovat pentru faptul ca Romania nu va adera in aceasta saptamana la Schengen".

"Daca Romania nu intra in Schengen in aceasta saptamana, vinovatul e unul singur: se numeste Traian Basescu, care de-a lungul ultimilor ani a ratat orice tinta a Romaniei pe plan european. Ultimul succes al Romaniei a fost in 2004", a spus Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, dupa sedinta BPN al PSD.

El a precizat ca Romania nu va cere un vot la Consiliul JAI din aceasta saptamana in privinta aderarii, avand in vedere pozitia evidenta a Germaniei pe aceasta tema.

"Pozitia Germaniei e evidenta, am luat act. Vinovatii trebuie cautati acolo unde exista o grupare in jurul lui Traian Basescu, care merg la Bruxelles, care merg si mint despre situatia din Romania, care vorbesc de lovituri de stat, de lipsa statului de drept, care fac imagine negativa Romaniei, si ma refer aici la Monica Macovei, la Cristian Preda, care cu asta se ocupa", a spus Ivan, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca fostul premier Emil Boc este unul dintre democrat-liberalii care comunica in acest moment foarte mult pe tema Schengen si a aratat ca primul termen de aderare a fost ratat in 2011, sub mandatul acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.