Parlamentarii democrat-liberali vor actiona prin toate mijloacele parlamentare pe care le au la dispozitie impotriva declaratiilor facute de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, "validate" de premierul Victor Ponta pe tema aderarii Romaniei la Schengen, a anuntat Adriean Videanu.

"Am asistat la declaratiile domnului ministru Corlatean validate de prim-ministrul Ponta referitoare la renuntarea la unul dintre cele mai importante obiective politice pe care Romania si le-a stabilit dupa 1989 si anume aderarea la Uniunea Europeana si intrarea in Schengen. Spun acest lucru ca este pentru prima oara in istoria noastra post-decembrista cand oficial guvernul anunta ca nu mai este interesat de aderarea Romaniei la spatiul Schengen care vine in contradictie totala cu interesul national cu obiectivele asumate de romani in toata aceasta perioada post-decembrista si de majoritatea partidelor politice care au reprezentat actul politic in toata aceasta perioada", a spus Adriean Videanu, citat de romanialibera.ro.

Potrivit acestuia, declaratiile referitoare la Schengen au o singura explicatie din punctul de vedere al PDL: "guvernul Ponta vrea sa sacrifice interesul national si intrarea in Schengen cu cinism dintr-un singur considerent - si anume acela ca spera sa aiba controlul politic asupra justitiei".

Traian Basescu nu vrea sa auda de renuntarea la Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.